Postovi

CHEESECAKE SA BOROVNICAMA

Slika
Mogu slobodno reći da je čizkejk postao jako popularna poslastica posljednjih godina. Možete ga naći u raznim kombinacijama. Meni jedan od omiljenih je sa borovnicama. Upravo zbog toga sam odlučila da sa vama podijelim svoj recept koji je uvijek super opcija za razne događaje koje imate. Nema potrebe da kupujete skupe torte, zasučite rukave i ostavite svakodnevne misli van vašeg mutvaka i uživajte u kuhanju, nećete zažaliti. 👌👌 Recept je vrlo jednostavan. Sastojci za podlogu: 400gr mljevenog keksa 150gr margarina (otopiti) 100ml soka od narandže Sve sastojke sjediniti za podlogu. Dobro utapkati u kalup te ostaviti da se hladi. Sastojci za kremu: 500gr krem sira (neki svježi sir, može maskarpone, ja sam stavila 250gr svježeg sira i 250gr maskarpone) 500ml slatkog vrhnja 150gr šećera u prahu 20gr želatine (dvije kesice) 100ml vode 100ml mlijeka 1 vanilin šećer 150gr borovnica + 2 kašike šećera Postupak: Sir i šećer u prahu sjediniti, zatim izmu...

NAJBOLJE HURMAŠICE

Slika
Hurmašice sam se odlučila napraviti kako bih jednostavno savladala i tu vrlo "tešku" poslasticu. 😂 Po prvi put, naravno. Za recept sam pitala svoju najbolju drugaricu koja mi je onako kroz priču napisala sastojke misleći da ja ustvari to znam da pravim, a ja je smorila sa raznim dodatnim pitanjima. 🙆  Sve što pravim od slatkiša, nekako uvijek volim da odstoji makar preko noći. I zaista uvijek je sve bolje kada se sve lijepo sjedini i dobije svoju pravu čar. Hurmašice sam jedva dočekala da isprobam uz jutarnju kahvu. Ovaj prejednostavni recept vam ostavljam. Napravite ih i uživajte dok vam se tope u ustima, kao meni. 💓 Sve što vam je potrebno: 2 jaja 2 fildžana šećera (manje šoljice za kahvu) 2 fildžana ulja Prašak za pecivo Postupak: Jaja, šećer i ulje sjediniti sa mikserom, zatim postepeno dodavati brašno, i naravno dodati prašak za pecivo. Brašno se dodaje po potrebi toliko da tijesto bude mekano. Dakle, da bi hurmašice uspjele ne smije biti previše ...

BANANA BREAD

Slika
Nakon čitanja samog naslova ovog kolača, sigurno će većina pomisliti na klasični hljeb, samo što bi ovaj vjerovatno bio sa bananom. 😂 Naravno da to nije tako. "Banana bread" je zapravo jedan obični kolač, neobično lijepog ukusa. Kada sam ga napravila i kada su ga ukućani degustirali, znala sam da će im se svidjeti i da će se oduševiti, jer nešto novo je kod njih uvijek dobrodošlo. Ono što je najbitnije kod ovog recepta jeste to da ove sastojke uvijek imate dostupne u ladicama svojih kuhinja. Također, ako imate banane, mislite da su previše zrele za jesti, a ne znate šta ćete sa njih, uvijek ih možete iskoristiti za ovaj super jednostavni kolač. I da usput dodam još jedan super trik sa bananama. Ukoliko ste ih kupili malo više, ili jednostavno želite da vam traju duže, a banane su vam već "omekle", slobodno ih stavite u zamrzivač. Kada zaželite možda neki smoothie ili ipak ovaj kolač, samo ih izvadite i krenite u pripremu. E pa dobro, mislim da bi bilo vr...