NAJBOLJE HURMAŠICE


Hurmašice sam se odlučila napraviti kako bih jednostavno savladala i tu vrlo "tešku" poslasticu. 😂 Po prvi put, naravno. Za recept sam pitala svoju najbolju drugaricu koja mi je onako kroz priču napisala sastojke misleći da ja ustvari to znam da pravim, a ja je smorila sa raznim dodatnim pitanjima. 🙆 

Sve što pravim od slatkiša, nekako uvijek volim da odstoji makar preko noći. I zaista uvijek je sve bolje kada se sve lijepo sjedini i dobije svoju pravu čar. Hurmašice sam jedva dočekala da isprobam uz jutarnju kahvu. Ovaj prejednostavni recept vam ostavljam. Napravite ih i uživajte dok vam se tope u ustima, kao meni. 💓
Sve što vam je potrebno:
  • 2 jaja
  • 2 fildžana šećera (manje šoljice za kahvu)
  • 2 fildžana ulja
  • Prašak za pecivo
Postupak:
Jaja, šećer i ulje sjediniti sa mikserom, zatim postepeno dodavati brašno, i naravno dodati prašak za pecivo.
Brašno se dodaje po potrebi toliko da tijesto bude mekano. Dakle, da bi hurmašice uspjele ne smije biti previše brašna i da bude previše tvrdo. Nema veze ukoliko se malo tijesto lijepi za ruke, dovoljno je da stavite koju kap ulja na dlan i stvar je riješena. Tačnu mjeru brašna ne mogu reći jer sve ovisi o tome kolika su vam jaja i slično. Hurmašice standardno oblikovati ili kako ste već navikli, kako sam to ja napravila možete vidjeti na slici.

U agdu odnosno zaljevu ide:

  • 4 šolje šećera
  • 4 šolje vode (može još pola šolje vode ako ne volite puno slatko) i
  • Jedna kesica vanilije.
Malo prokuhati i zaliti toplom agdom tople hurmašice.




PRIJATNO! 😍

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Kapri torta sa malinama

BANANA BREAD

NAJBOLJE TRILEĆE KOJE ĆETE PROBATI