GIOTTO - kremasta torta
Meni jedna od najboljih torti koju sam pravila i probala jeste Giotto ljepotica. 😍 Najkremastija torta za koju ćete uvijek tražiti komad više. 💯 Spoj svih ovih sastojaka daje jednu fantaziju od ukusa, a baš zbog toga vjerujem da bi svima odgovarala. Pogodna je za sve prilike kada je želite napraviti! Recept za tortu vam rado pišem. Neke stvari sam promijenila iz originalnog recepta. 🥧🥧🥧🍰🍰🍰 Torta ima 2 kore/biskvita i sljedeće sastojke za kore ćete podijeliti na dva dijela. Kada se kore ispeku i njih ćete opet prepoloviti tako da vam na kraju budu 4 kore. Potrebni sastojci za kore/biskvite: 12 jaja 200 gr. šećera 2 praška za pecivo 2 dl. ulja 2 dl. vruće vode 20 kašika mljevenih lješnjaka (ili oraha kao što sam ja) 6 kašika brašna Sve sastojke podijeliti na pola, znači: 6 jaja, 100gr. šećera, 1 prašak za pecivo, 1dl ulja, 1 dl. vruće vode, 10 kašika mljevenih lješnjaka (ili oraha) i 3 kašike brašna su nam potrebne za jedan biskvit. Postupak: 5 jaja odvojit...