TJESTENINA U UMAKU OD TUNJEVINE I PARADAJZ SOSA



Uživam naravno praviti i slana jela. Nekada zaista nismo u mogućnosti kuhati neko specijalno jelo. Za takve prilike imamo nešto brzo a ukusno. Mislim, većinom su brza jela i ukusna, zar ne? 😂

Kada želim nešto brzo, ukusno a na neki način i zdravo, odlučim se za tjesteninu u umaku od tunjevine i paradajz sosa. Kažem zdravo jer mislim na integralnu tjesteninu koju obično jedem kada spremam nešto slično. Spoj sljedećih sastojaka je idealan, ko voli naravno.

Svi potrebni sastojci su:

  • 250-300 gr tjestenine (moja je bila integralna)
  • Jedan manji luk
  • Jedno čehno bijelog luka
  • Malo maslinovog ulja
  • 250ml paradajz sosa (domaći ili kupovni)
  • Kašika paradajz pirea
  • Začini po želji

Priprema:
Na malo maslinovog ulja, sitno izrezanu malu glavicu luka ispržiti da omekša, zatim dodati i jedno čehno bijelog luka (ko voli). Jednu konzervu tunjevine dobro ocijediti od ulja zatim dodati na luk. Malo držati na vatri tako, (minutu) zatim na to dodati 250ml paradajz sosa, jednu kašiku paradajz pirea. Začiniti po želji. Ja sam dodala malo soli, bibera, nekog ljutog začina i origana. Ostaviti 10ak minuta na vatri da se sve sjedini. Skuhati oko 250-300gr tjestenine (koju volite) pa spojiti sa sosom.
 
Ja u ovom ukusu uživam, jednostavno. 😍


PRIJATNO! 💓


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kapri torta sa malinama

BANANA BREAD

NAJBOLJE TRILEĆE KOJE ĆETE PROBATI